Hoe verwijder je groene aanslag van je ramen

Groene aanslag verwijderen

Als u in een gebied met veel bomen woont of regelmatig bezoek krijgt van de plaatselijke eekhoornpopulatie, bent u waarschijnlijk goed op de hoogte van het groene monster dat zich graag op uw ramen nestelt. Er zijn een aantal redenen waarom dit gebeurt en verschillende oplossingen om het te verwijderen, afhankelijk van het type boom dat u heeft. Zelfs als u geen bomen in de buurt heeft, zijn er tal van andere factoren die kunnen bijdragen aan de opbouw van kalkboomsap op uw ramen en die snel zichtbaar worden als een overvloed aan groene aanslag. Laten we eens kijken naar een aantal opties om die vervelende aanslag te verwijderen en te voorkomen dat het terugkomt!

 

Wat is sap van een lindeboom?

Lindeboomsap is een kleverige, groene substantie die zich kan ophopen op uw ramen van elke lindeboomsoort. Hoewel het essentieel is voor de gezondheid van de boom, kan het lastig zijn voor huiseigenaren. Als bomen in de lente bloeien om hun vruchten te produceren, wordt er meer sap geproduceerd om de vruchten en bloemen te beschermen tegen insecten. Als het sap zich ophoopt op de ramen en begint te harden, kan het moeilijk te verwijderen zijn en schade veroorzaken aan de ramen. Het sap kan een kleverig laagje achterlaten op het glas en een bruine vlek op uw gordijnen als het opdroogt. Als het op uw ramen zit, kan er zich een groene ring vormen als het opdroogt. Dit is het teken dat u de ramen zo snel mogelijk moet schoonmaken voordat de ring hard wordt en moeilijk te verwijderen is.

 

Hoe verwijder je kalk van je ramen?

Als er een dun laagje kalk op uw ramen zit dat er niet gemakkelijk af gaat, kunt u dit het beste verwijderen met warm water en een trekker! Het warme water helpt de kalk los te maken en de trekker helpt u het weg te vegen. Als de kalkaanslag wat dikker is en zich in de loop van de tijd heeft opgehoopt, of als het om bijzonder hardnekkige plekken gaat, kunt u ook een oplossing met water en afwasmiddel gebruiken. De afwaszeep in de oplossing helpt de kalk af te breken, zodat u het met een spons kunt wegvegen. Als de kalk erg dik is of als uw ramen zijn dichtgeschilderd, kunt u beter een beroep doen op de vakman.

 

Professionele glazenwassers

Als de kalk zich zo heeft opgehoopt dat u het er met geen van de bovenstaande methodes afkrijgt, of als u een bijzonder hardnekkige plek hebt, kunt u overwegen om de professionals in te schakelen om het schoonmaken voor u te doen. Het inhuren van een glazenwasser kost iets meer dan wanneer u het zelf zou doen, maar als u te maken heeft met bijzonder hardnekkige kalkaanslag, kan de extra kosten de moeite waard zijn. Voordat u een glazenwassersbedrijf inhuurt, moet u vragen om met eerdere klanten te spreken en te horen hoe hun ervaringen waren. U wilt niet iemand inhuren die een puinhoop in uw huis achterlaat of uw ramen beschadigt. Probeer indien mogelijk een glazenwassersbedrijf te vinden dat een raamwisser gebruikt om de kalkaanslag te verwijderen in plaats van een chemische spray, want dit is een veel veiligere en milieuvriendelijkere optie.

 

Conclusie.

Er zijn een aantal oplossingen die u kunt gebruiken om kalkaanslag van uw ramen te verwijderen. Als je een dun laagje kalk hebt dat niet al te moeilijk te verwijderen is, kun je warm water en een trekker gebruiken. Voor dikkere kalkaanslag is een oplossing van zuiveringszout en azijn voldoende. Professionele glazenwassers kunnen ook worden gebruikt om hardnekkige kalkaanslag te verwijderen. Afhankelijk van hoe erg de kalkaanslag is, kan het zijn dat u een paar verschillende methodes moet proberen voordat de kalk helemaal weg is. Als het gaat om het schoonmaken van uw ramen, is het belangrijk om milieuvriendelijke producten te gebruiken en toch de klus te klaren!